Hoe werkt Dagvaard.nu

 
Bekijk de video voor uitleg

Stap 1 | Bestel & betaal

U kunt kiezen voor alleen opstellen van een dagvaarding, dat kost € 59 inclusief BTW. In dat geval kunt u de dagvaarding gebruiken om uw klant duidelijk te maken dat als hij of zij niet tot betaling overgaat, u de dagvaarding zult laten betekenen door de deurwaarder. In sommige gevallen levert dit direct betaling op. Bij de dagvaarding krijgt u een voorbeeld brief om naar uw klant te sturen.

Gaat uw klant niet over tot betaling, dan kunt u altijd nog later terug komen bij Dagvaard.nu om voor € 139, inclusief BTW, de dagvaarding te laten betekenen door een deurwaarder. Natuurlijk kunt u ook direct kiezen voor het opstellen van een dagvaarding in combinatie met het laten betekenen door een deurwaarder, dat kost € 179 inclusief BTW. 

Stap 2 | Opstellen

U kunt een bedrijf of particulier dagvaarden. Weet u niet precies wat de bedrijfsnaam is van de wederpartij? Geen probleem, wij hebben een koppeling met de Kamer van Koophandel, zodat altijd de juiste bedrijfsnaam met juiste rechtsvorm op de dagvaarding staat.

Na het invoeren van gegevens en uploaden van documenten, kunt u de dagvaarding genereren. U kunt altijd uw handelingen onderbreken, de handelingen die u verricht heeft worden opgeslagen. Door weer gebruik te maken van de link in de e-mail kunt u altijd verder waar u gebleven was.

Stap 3 | De kantonrechter

Stuur de conceptdagvaarding naar uw klant om nog een keer te proberen de vordering betaald te krijgen. Lukt dat niet, dan kunt onze deurwaarder de dagvaarding laten betekenen. U kunt er ook voor kiezen de dagvaarding gelijk te laten betekenen.

Als de dagvaarding betekend is, krijgt u van ons een SMS-bericht en een e-mail. Een paar dagen daarna ontvangt u de dagvaarding terug per post, u stuurt deze door naar de rechtbank. Van ons krijgt u de begeleidende brief waarop het adres van de rechtbank staat. Uw zaak staat daarna op de rol. Zo simpel is het.

U hoeft, tenzij de rechter daarom expliciet verzoekt, niet naar de rechter, omdat alles in beginsel schriftelijk verloopt. Meestal wordt de gedaagde bij verstek veroordeeld als deze niet komt opdagen.

Stap 4 | Resultaat

Het vonnis kunt u laten betekenen door onze deurwaarder, die daarna het vonnis ook zal uitvoeren. Met uitvoering wordt bedoeld dat de deurwaarder er alles aan zal doen om de vordering te incasseren, bijvoorbeeld door (loon)beslag te leggen.

 
Voorbeeld van dagvaarding gemaakt met Dagvaard.nu
 
 

START met dagvaarden START met dagvaarden

 
 

Voorbeeld dagvaarding

 • Thumbnails voorbeeld concept dagvaarding Concept dagvaarding
 • Thumbs voorbeeld betekende dagvaarding Betekende dagvaarding
 
 • Delen |

Contact

U kunt ons bereiken per e-mail

Bezoekadres:
Baronielaan 1
4818 PA Breda
Werking in schematisch overzicht Hoe werkt Dagvaard.nu, schematisch weergegeven...

Wie gingen u voor?

 • Intermax Hosting B.V.

  "Dagvaard.nu zorgt dat de meeste dubieuze debiteuren tóch betalen."

  Peter Pronk, Controller
 • BrandMerk! Intellectual Property

  "Soms heb ik een cliënt die niet over de brug komt. Met Dagvaard.nu kan ik dan extra druk zetten."

  mr Robert Bachman, Merkgemachtigde

Dagvaard.nu weblog

Zoals gehoord op, of gezien in:

 
Brandmerk IP
 
Betaalwijzen

© Copyright 2017 - alle rechten voorbehouden | Dagvaard.nu is een handelsnaam van Begal B.V. (KvK 66222249)

algemene voorwaarden | privacy policy | disclaimer | pers

Van Lith Gerechtsdeurwaarders en Incasso

Dagvaard.nu wordt mede mogelijk gemaakt door onze partner Van Lith Gerechtsdeurwaarders en Incasso