Dagvaard.nu genomineerd voor Innovating Justice Awards 2014

01.09.2014

Afbeeldingen / Overige afbeeldingen / Innovating Justice Awards 2014 ( award-visual-2014-grijs.png)Dagvaard.nu is een van de slechts twee Nederlandse initiatieven die een nominatie in de wacht heeft weten te slepen voor de prestigieuze Innovating Justice Awards. De nominatie geeft erkenning aan het doel dat oprichter Lennert Ouwerkerk met de internetdienst voor ogen heeft; hij wil juridische kennis toegankelijk maken voor iedereen. 

Dagvaard.nu moet bijdragen aan het verlagen van drempels in de markt van juridische producten en diensten. Ouwerkerk: “Toegang tot het recht is een waardevol goed, wij hopen daar voor deze markt met onze dienst een steentje aan bij te dragen.” Via de website Dagvaard.nu is het mogelijk om in vier eenvoudige stappen een dagvaarding op te stellen. Bij vorderingen kleiner dan 25.000 euro kan een ondernemer zelf bij de kantonrechter terecht om ‘in persoon’ te procederen. En zo kan de gebruiker van de internetdienst online de benodigde dagvaarding samenstellen zonder tussenkomst van een incassobureau of advocaat. Ook juridische kennis is bij het volgen van deze stappen niet nodig.

Innovatie op juridisch vlak

De Innovating Justice Awards is onderdeel van de Innovating Justice Hub, een wereldwijd netwerk dat innovatie op juridisch vlak wil stimuleren. Voor het vierde achtereenvolgende jaar worden de prijzen uitgereikt, waarbij tot 17 september gestemd kan worden op de genomineerden. Naast de publieksstemmen die leiden tot een top 3 voor drie categorieën, kiest een jury ook drie initiatieven, de gezamenlijk strijden voor de hoofdprijs die uitgereikt wordt op 26 november. 

In de juridische wereld zijn nog wel wat slagen te maken als het gaat om de voordelen van digitalisering. Legal Internet Factory B.V., de organisatie achter Dagvaard.nu, wil met online juridische diensten meer gemak bieden en gelooft heilig dat juridische kennis niet alleen beschikbaar moet zijn voor een selecte groep. Ouwerkerk: Veel juridische diensten kunnen geautomatiseerd aangeboden worden, om daarmee ondernemers meer zelfstandigheid te bieden op dit vlak.” 

Stem op Dagvaard.nu

Tot 17 september kan er gestemd worden op de genomineerden.
Stem vandaag nog op Dagvaard.nu

Auteur:

Gerelateerd

 
 
 

Weblog archief

Recent 2014 (7) 2013 (4)
 
 
 • Delen |

Contact

U kunt ons bereiken per e-mail

Bezoekadres:
Baronielaan 1
4818 PA Breda

Wie gingen u voor?

 • Intermax Hosting B.V.

  "Dagvaard.nu zorgt dat de meeste dubieuze debiteuren tóch betalen."

  Peter Pronk, Controller
 • BrandMerk! Intellectual Property

  "Soms heb ik een cliënt die niet over de brug komt. Met Dagvaard.nu kan ik dan extra druk zetten."

  mr Robert Bachman, Merkgemachtigde

Dagvaard.nu weblog

Zoals gehoord op, of gezien in:

 
Brandmerk IP
 
Betaalwijzen

© Copyright 2017 - alle rechten voorbehouden | Dagvaard.nu is een handelsnaam van Begal B.V. (KvK 66222249)

algemene voorwaarden | privacy policy | disclaimer | pers

Van Lith Gerechtsdeurwaarders en Incasso

Dagvaard.nu wordt mede mogelijk gemaakt door onze partner Van Lith Gerechtsdeurwaarders en Incasso